Like Castle Attack #2: Alien Horde

A rovatban a Castle Attack-hoz hasonló játékokról írok pár szót. Netes, pc, vagy más platformokra írt, lényegtelen, csak a játékélmény számít.

Az Alien Horde, a Firefly Studios, Space Colony nevű játékához készített promóciós, mini játék, csakúgy, mint ahogyan a Castle Attack mini-játékok voltak a Stronghold epizódok kedvcsinálói, az idők folyamán. (Letöltés, lent...)


A Space Colony a Firefly Studios másik nagy címe a Stronghold-ok mellett. A játék a jövőben játszódik, mikor az emberiség már a világűr meghódításával foglalatoskodik, s különböző élhetetlen planétákat próbál kolonizálni.

Az Alien Horde, a játékból megismert karakterekkel, és szörnyekkel operál. Két vezér karakter tűnik fel a Space Colony-ból a játékban; Venus, aki kvázi a stratégiai játék főszereplője, és Stig, aki egy amolyan, mindenes, rocker arc. Ebben a mini-játékban végig Venust irányítjuk, Stig, csak egy (elég idióta) mellékszereplője a történteknek - erről majd később.


A játék, csak részben tower defense, de javarészt, inkább akció játék... Ugyan lehetőségünk van a toronyállásból szedegetni az ellenfeleket, bár nincs sok értelme, mert végeláthatatlanul jönnek, folyamatosan, így inkább a támadásra kell fókuszálni. Igen, ugyanis itt, minden szinten meg kell menteni Stiget, aki valamilyen oknál fogva, szereti elraboltatni magát, mindenféle idegenekkel. Őt kell megmentenünk, akit mindig a pálya túlsó felében találunk.

Ha kijövünk az erődből, egy robot kutyát kapunk magunk mellé, amik velünk együtt tüzelnek. Mint ahogy Venus életéből, úgy a robot kutyákból is három van, viszont utóbbiból minden szinten kapunk hármat, míg az élet aktuális számát, visszük magunkkal a következő szintre is, így jó, ha spórolunk vele...


...már, ha tudunk, mert ahogy haladunk feljebb a szintekkel, úgy kapunk egyre erősebb szörnyeket, akik úgy szedik az életerőnket, mint ahogy cigány vajda az aprópénzt. És, ha mindez még nem volna elég, mindemellett még az oxigén szintünkre is figyelnünk kell, ugyanis a srácok olyan kemények, hogy egy levegő slukkal jönnek ki a menedékhelyről, így ha meggyűlik a bajunk az ellennel, vissza-vissza kell térni a bázisra, némi friss oxigénért is.

A bázis, szintén sérülékeny, szóval, arra is ügyelni kell, nehogy átugráljanak a fejünk felett a bakkecske kutyák, mert úgy legyakják a menedéket, és szintén vége a játéknak.
Végeredményben, nem lenne rossz mini-játék. Egyetlen egy idegesítő dolog van benne, hogy azt a hülyét, mindig meg kell menteni. Szinte bármi mást raktak volna a pálya végére, sokkal élvezhetőbb lenne, de így is elszórakozhatunk vele, hogy ha át tudunk lépni, az effajta idiotizmuson, akkor egy elég jó kis mini játék.

Letöltés
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése