Stronghold 2 & Legends Modding; 1. rész

Ahogyan a Stronghold és Crusader esetében is bemutattam már néhány lehetőséget, a Deluxe és Legends játékokkal is lehet egy picit babrálni. Ezúttal ez utóbbi két játék esetében, további moddolási lehetőségeket mutatok majd be.

DXTbmp & DDS converter letöltése:    Drive    Mediafire


A két játék "dds" fájlokban tárolja a katonai egységek, parasztok, épületek, terepek, állatok, növények, vagyis, minden mozgó, vagy álló objektum megjelenítését/ kinézetét (skinjét). Ezek mozaik képek, melyek, vagy egy adott objektumhoz tartozó kisebb, nagyobb részleteket (pl. fej, torzó, végtagok, stb.) tartalmazzák, több részre darabolva - lesd: 1. kép, ami az íjász skinje -; vagy egy adott mintázatot - lásd: füves terepminta, a 2. képen!

A dds fájlokat a játékok főkönyvtárában található... "meshes", és "terrain" mappákon belül találhatjátok, rendszerezve, s esetleg felosztva még további a almappákban.

A továbbiakban két programot ismertetek, amelyekkel képesek vagyunk átkonvertálni ezen dds fájlokat képfájlokká, ill. visszavarázsolni a már szerkesztett képeket!

A DXTbmp-ről, elöljáróban: a program (ha Windows-t használsz), alapból a "paint" képszerkesztőhöz van párosítva, vagyis azt nyitja meg a kép szerkesztéséhez. Ha más képszerkesztőt akarsz használni, akkor előbb a "Prefs - Select Editor" alatt tallózd ki a kívánt programot! Ezt követően a beállított képszerkesztőt fogja megnyitni.

A programmal kitallózzuk, vagy be húzzuk az ablakába a dds fájlt. Az "Image - Send to Editor" menükbe lépünk, ekkor a kép megnyílik a képszerkesztő programmal együtt, ahol azonnal nekileselkedhetünk, s tetszés szerint módosíthatjuk a képet. Ha kész, elmentjük a képszerkesztőben a szokásos módon - "Save" -, majd visszalépünk a dxtbmp programba! Ott az "Image - Reload after Edit" menük alatt visszahívjuk a módosított képet, ezt követően már menthetjük is dds formátumba!

A DDS converter, lényegében ugyanarra képes, mint a másik program, dds-ből csinál képet, majd vissza. Annyi a különbség, hogy ez utóbbi nem közvetlenül a képszerkesztőbe importálja az adott fájlt, hanem külön formátumba menti el...

A programokkal, tehát így lehet, pl. az egyszerű íjászból, csokíjászt...

 









Mikíjászt...











vagy csoki mikulás íjászt csinálni! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése